sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Otteluraportti: Suomi - Slovakia

Ottelun kulku:

Ottelua ennen kaikkien huulilla oli sensaatio kevään pelannut Antti Raanta. Ottelun jälkeen se vasta olikin. Slovakia tuli ottelun ensimmäiseen erään valtavalla sykkeellä, ja loi ensimmäisen 10 minuutin aikana 4-5 hyvää maalipaikkaa. Kiekko ei kuitenkaan tietään Suomen maaliin löytänyt. Esteenä sille oli "jumalamoodi" päällä pelaava Raanta.

Lauri Korpikosken tulo MM-kisoihin alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun avausvaihto päättyi koukkaamisjäähyyn. Tuon alivoiman Suomi luonnollisesti kesti, kuten kaikki muutkin.

Varsinkin ottelun alkupuoliskolla Leijonilla oli suuria vaikeuksia pelin avaamisessa, ja varsinkin
Aitiossa oli syytä juhlaan ottelun jälkeen
puolustajat tekivät jatkuvasti vääriä valintoja sen suhteen, lähdetäänkö nopeasti vai viiveellä. Suomen ykkösketju iski kuitenkin kesken slovakki painostuksen. Kontiola toi kiekon hyökkäyssinisen yli, ja Sami Lepistö toimitti kiekon maalille josta Juha-Matti Aaltonen ohjasi kiekon verkon perukoille.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa. Slovakian liukasliikkeiset hyökkääjät murtautuivat kerta toisensa jälkeen maalinteko sektoreille, mutta kiekot pysähtyivät milloin Raantaan, millon sivurautoihin.

Osalla Leijonien puolustajista kestää aivan liian kauan valita syöttösuunta, tai nostaako jalalla. Tällä hetkellä vastustajien karvaajat pääsevät liian helposti katkomaan avauksia, kun valinnat eivät tule selkärangasta. Annetaan kuitenkin aikaa pelaajille sisäistää Jukka Jalosen pelitapa.

Hyökkäysketjuista vain Kontiolan ketju on tällä hetkellä alati vaarallinen. Viitaluoman "johtama" kakkosketju ei väläytellyt kuin ajoittain. Leijonien rosteri huutaa kipeästi kiekollista sentteriä. Sitä ei kuitenkaan ole tarjolla, joten näillä mennään.

Kolmannen erän alussa nähtiin sitten ottelun ratkaisu. Huikeat kaksi ottelua kisoissa pelannut Petri Kontiola oli päättänyt ratkaistu ottelun vaikka yksin. Hän toi kiekon hyökkäysalueelle, ampui päin Rastislav Stanaa, ja löi itse vielä oman "riparinsa" sisään.

Ottelu päättyi Suomen 2-0 voittoon, ja lohkon piikkipaikka ennen sunnuntaina otteluita oli ansaittu.

Suomen Top 3:

1.Antti Raanta: Ei kahta sanaa.Suomen paras maalivahti juuri nyt. Aivan huikea sisääntulo A-maajoukkueeseen. 36 torjuntaa joista 10 todellisia "gamesavereita". Ilman Raantaa ottelu olisi päättynyt aivan eritavalla. Jos tämä mies ei pelaa ensikaudella NHL:ssä, syön hatullisen sitä itseään.

2.Petri Kontiola: Tänään kummassakin maalissa mukana, ja yhteistehot 3+2 kahteen otteluun on jotain maagista. Kontiola voi olla kokokisojen paras hyökkääjä, jos tahti jatkuu edes likipitäen samanlaisena.

3.Juha-Matti Aaltonen: Aina kun tekee maalin tällä tasolla, on onnistunut. 1-0 johtomaali oli elintärkeä, ja se tuli jopa hieman Aaltoselle epätyypillisesti maalin edestä. Maali osoitti Aaltosen asennepuolen olevan kunnossa. Meneminen omalle epämukavuusalueelle maalineteen suoraviivaisesti, kielii siitä että on lupa odottaa lisää maaleja.

Suomen Flop 3:

1. Ville Viitaluoma: Miehelle lyödään maailmanluokan laiturit, ja ei saa mitään aikaiseksi. Oli muuten kokoajan näkymätön, paitsi sillä hetkellä kun Korpikoski tarjoili täysin avopaikan Viitaluomalle maalin eteen. Ei maistunut. Itse kokeilisin JP Hytöstä Viitaluoman paikalla, ainakaan huonommin ei voi mennä.

2. Teemu Laakso: Aivan katastrofimainen esitys. Jatkuvasti harhasyöttöjä ja merkkausvirheitä.
Laaksolla on paljon parannettavaa
Luistin liikkui kuin hidastetussa filmissä. Laakson on pakko parantaa ja paljon, muussa tapauksessa on valmennusjohdon päätettävä pelataanko 6-7 puolustajalla ja Laakso katsomoon.

3.Ilari Melart: On tietenkin hieman kyseenalaista laittaa peruspuolustajaa flop listalle, jos vastustajan maalisarake näyttää nollaa. Mutta se ei ollut Melartin ansiota. Jatkuvasti potkun perässä omassa päässä. Kiekollisena lyhyet perusavaukset kestävät liian kauan. Koittaa kompensoida puutteitaan ylikovalla pelaamisella maalinedessä, joka johtaa takuu varmasti jäähyihin jatkossa.

Suomi vs Slovakia 2-0 (1-0) (0-0) (1-0)

1-0 Juha-Matti Aaltonen ( Lepistö, Kontiola)
2-0 Petri Kontiola