lauantai 11. toukokuuta 2013

Otteluraportti: Suomi - Itävalta

Ottelun kulku:

Alkuasetelmat olivat haastavat. Leijonille tarjolla oli vain voitto, kaikki muu olisi katastrofi. Eilinen hieno voitto Venäjästä laittoi miettimään pelaajien valmiutta peliin; syyttä.

Leijonat tuli otteluun armottomalla "draivilla", ja iski kaksi maalia avauserään. Pihlström ohjasi Väänäsen siniviivavedon sisään, ja Savinainen iski komean maalin Kontiolan syötöstä.

Toisessa erässä Itävallan jäähyily kostautui ja Kontiola siirsi siniviivalaukauksella Suomen jo 3-0 johtoon.Erän loppuun Itävallan pelaaja otti 5+20 huitomisesta ja antoi Suomelle murskajaisiin avaimet.

Kolmannen erän alussa Itävalta yllätti ja iski alivoimalla kaksi maalia. Hetken jo näytti, että ennakossa kaavailemani "hikinen iltapuhde" tulisi toteutumaan mutta ei.

Leijonat iski 7 maalia
Leijonat iski 3-2-kavennuksen jälkeen neljä näyttävää maalia, ja onnistumisia tuli tärkeille miehille mm. Lauri Korpikoski ja Niklas Hagman avasivat maalitilinsä.

Lopputulos 7-2 ei jättänyt selittelylle sijaa. Leijonat on juuri nyt löytänyt sellaisen vireen, joka voi viedä vaikka päätyyn asti. Erityisesti Leijonien reagointi joukkueena 3-2 kavennukseen toi jälleen uskoa jatkoon. Päät eivät painuneet vaan iskettiin neljä (4) maalia.

Suomen Top 3:

1. Petri Kontiola : Johti alusta lähtien orkesteriaan "kapellimestarin" tavoin. Armoton vire sai täten jatkoa. 1+2 ja pistepörssin johtopaikka on jälleen Kontiolan.

2. Veli-Matti Savinainen: Pääsi tähän peliin (Pesonen poissa) ykkösketjuun ja miten vastasi.Kaksi maalia on MM-tasolla aina todella kova suoritus.

3. Lauri Korpikoski: Tätä iltaa ennen toista MM-turnausta pelaavan Korpikosken pistesarake näytti 0+0. Kuten ennakossani toivoin ei näytä enää.  1+1 ja se pieni olkapäillä vaaninut apina lensi katsomoon.

Suomen Flop 3:

1.Juuso Hietanen: Ylivoimalla laukaukset eivät ole todellinen uhka. Maalinteko tuntuu olevan tuskaa suomalaispuolustajille. Menetti kiekon käsittämättömästi kolmannen erän alussa omalla siniviivalla, josta Herbuerger iski 3-2-kavennuksen.

2.Joni Ortio:  Ei edelleenkään nappionnistumista tällä tasolla. Kukaan ei voi sanoa, ettei Ortio ole hyvä maalivahti, mutta ei kuitenkaan Raannan veroinen.

3.Tuukka Mäntylä: Ylivoimalla ei uskalla ampua. Antoi karmean harhasyötön Hietasen tavoin kolmannen erän alussa, josta tuli 3-1-kavennus.