lauantai 4. toukokuuta 2013

Ennakko: Suomi - Slovakia

Ennakkoasetelmat:
Suomen eilinen Saksa voitto pitää unohtaa nopeasti. Lauantai-ilta saa arvoisensa päätöksen kun, Suomi kohtaa 20.15 alkavassa ottelussa Slovakian.

Suomen kaksi viimeisintä kohtaamista MM-tasolla Slovakian kanssa ovat olleet todella tiukkoja. Viime vuonna alkusarjanottelu päättyi Suomen niukkaan 1-0 voittoon. 2011 Slovakian kotikisoissa välisarjan ottelu päättyi 2-1 Suomen voittoon.

Slovakian joukkue on yksi kisojen vanhimmista yhdessä Leijonien kanssa. Joten aiheellisesti voidaan puhua kahden "nestori" joukkueen kohtaamisesta. Tosin molemmissa joukkueissa on useita ensikertalaisia.

Viime MM-kisoissa Slovakia yllätti kaikkia, ja eteni aina MM-finaaliin saakka. Se osoitti että suurella sydämellä pelaava joukkue voi näissä kisoissa kaiken onnistuessa mennä vaikka päätyyn asti.

Slovakia turvaa pelinsä "slaavilaiseen tyyliin" todella nopeisiin vastahyökkäyksiin. Henkilökohtaista taitoa löytyy joukkueesta paljon, mutta kurinalaisuus, ja fyysisyys ovat isoja heikkouksia. Tosin takalinjoilla pelaa tällä kaudella Rauman Lukossa esiintynyt järkäle Milan Jurcina. Jurcina tuo todella kovan viivapelotteen ylivoimaan, sekä kovia taklauksia omaan päähän. Slovakkijätti on köyhän miehen "chara".

Suomen on kyettävä pitämään omasta pelisuunnitelmastaan kiinni. Kiekkoja ei missään tapauksessa saa menettää keskialueella, slovakit kääntävät vastaan nopeasti. Pitkät kulmamyllyt väsyttävät Slovakian puolustajia, ja se aiheuttaa jäähyjä sekä merkkaus virheitä.

Seuraa heitä:
Suomi:

Antti Raanta = muuri
Antti Raanta: SM-liigan ylivoimaisesti paras pelaaja kaudella 12-13. Henkilökohtaisesti uskon että Raanta tulee olemaan lopulta Suomen ykkösmaalivahti. Kylmän rauhallinen, teknisesti huikea maalivahti. Suurin voimavara on kuitenkin vahva psyyke. Tulee päästämään 1-2 maalia korkeintaan, ja antaa siten jokailta joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Lauri Korpikoski: "korpedo" on loistava luistelija, ja taistelija. Toisinkuin moni muu, minä en odota häneltä valtavaa määrää maaleja tai syöttöjä. Hänen suurin vahvuutensa on kova liike sekä armoton tahtotila, joilla tuo ketjukavereilleen tilaa. Leijonien yksi tärkeimmistä pelaajista. Nyt nähdään missä kunnossa hän on rikkonaisen kauden jälkeen.

Veli-Matti Savinainen: Nostan Savinaisen toisenkin ottelun seurattavien pelaajien listalle. Hän oli eilen yhdessä Kontiolan kanssa Leijonien paras pelaaja. Kykenee pitämään kiekkoa hyökkäyspäässä, ja vahva kevät SM-liigassa on ruokkinut entisestään hyvää itseluottamusta. En ihmettelisi vaikka Savinainen tekisi tänäänkin voittomaalin.

Slovakia:
Tomas Kopecky: Slovakian suurin tähti. Iski kuluvalla kaudella NHL:ssä 47:ään otteluun tehot 15+12. Täytyy muistaa ettei Leijonilla ole yhtään näin kovaa yksilöä joukkueessaan.

Tomas Zaborsky: Ässissä viime kaudella huikeat 35 maalia tehnyt Zaborsky, on hieman jopa epätyypillinen "slaavipeluri".  Kanadan junioriliigoja kolunnut peluri, on suoraviivainen, ja armoton maalintekijä. Suomenjoukkueessa on useita hänelle tuttuja pelureita, mm. Antti Raanta. Toivotaan ettei slovakin muisti ole kovin pitkä, ja Raannan heikkoudet (jos niitä on) ovat unohtuneet.
Milan Jurcina on tuttu Suomalaisille

Milan Jurcina: Poikkeuksellisen kokoinen "slovakki jätti". 193cm ja 114kg takaavat sen ettei maalinedessä ole jaossa kuin makuupaikkoja. Hirvittävä laukaus, jota nähtiin myös tällä kaudella Rauman Lukossa. Liike on hidastunut entisestään, ja sitä on suomalaisten hyödynnettävä.

Arvioni lopputuloksesta:
Leijonien avausottelusta tuli todella vaikea. Illan ottelun en usko kovin paljon poikkeavan siitä. Kiekkojen pelaaminen keski-alueelta syvään, joko kontrolloidusti tai päädyn kautta on ensiarvoisen tärkeää Leijonille. Itse otteluun en näe Suomea ennakkosuosikkina, vaikka lähes kaikki vedonlyöntiyhtiöt niin näkevät.  Ottelu menee jatkoajalle 2-2 tilanteessa ja Slovakia voittaa rangaistuslaukauksilla 2-3.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.