lauantai 11. toukokuuta 2013

Ennakko: Suomi - Itävalta

Ennakkoasetelmat:

Tänään tulee Suomelle tähänastisten kisojen kovin peli; henkisesti. Alla huumaava voitto Venäjästä, ja vain 17 tuntia myöhemmin on taas MM-pisteitä jaossa. Herää iso kysymys, onko Leijonat saaneet mentaalienergia akkunsa ladattua edes jotenkin.

Itävalta on kaatanut näissä kisoissa Latvian 6-3, ja yllättäen Slovakian 1-2 voittolaukauksilla. Olen nähnyt heiltä yhtä lukuunottamatta kaikki pelit, ja hyvin vaikea on keksiä mitään millä Itävalta voisi pelin voittaa.

Ainoa mahdollinen syy on juuri Leijonien "puolivaloilla" pelaaminen, johtuen yllämainitsemistani seikoista.

Kun joukkue saa hyvän vireen päälle, on se syytä pitää päällä. Vaikka fakta on ettei Itävalta pelin tulos välttämättä ole millään tavoin merkityksellinen, on se sitä ajatellen joukkueen
Tänään on tultava tehoja Salmiselta
ympärilläpyörivää joko positiivista tai negatiivista ilmapiiriä, joka väistämättä vaikuttaa myös pelaajiin.

Taktisesti Suomen ei tietenkään tarvitse muuttaa mitään. Kiekko tulee olemaan 70-80%:sti Leijonilla. Tehokkuuden maalipaikoissa nostan avainasiaksi. Nämä pienet kiekkomaat roikkuvat tasan niin kauan mukana pelissä, kun niiden annetaan roikkua. Jos avauserään lyödään 3, 4 maalia tauluun, loppuu se usko ja "bensa" Itävallalta siihen. Sen jälkeen voidaan ottaa hieman "rennommin" ja energiaa säästellen.

Seuraa heitä:
Suomi:

Sakari Salminen: 0+1 viiden pelatun ottelun jälkeen on aivan jotain muuta mitä odotettiin. Ollut tehoton ratkaisupaikoissa. Eilen Venäjä ottelussa "tuhannen taalan" paikka; ei maistunut. Tänään on aika ratkoa Itävalta peli, ja uskon myös että sen myös tekee.

Lauri Korpikoski: Energistä peliä eilen. Ja kuten jo ennen MM-kisoja sanoin, en odota hänestä mitään maaliruiskua. Mutta 1,2 pistettä tänään veisi viimeisenkin puristuksen mailasta pois.

Sami Lepistö: Aivan huikeat kisat tähän mennessä peilattaessa ennakko-odotuksiin. Eilisessä ottelussa 0+2 ja erinomaista peliä hyökkäyssuuntaan. Tänään voisi sitten helähtää viivalaukauskin sisään. Seuratkaa kuinka erinomaisesti Lepistö rakentaa peliä omalta alueelta lähtien.

Itävalta:

Thomas Vanek: Ylivoimaisesti tämän ottelun kovin yksilö. Itseasiassa Vanek on yksi koko
Vanek on armoton snaipperi
maailman kovimmista maalintekijöistä. 585 ottelua NHL:ssä, 250 maalia kertoo kaiken oleellisen. Armoton "snaipperi" joka iskee aina, siis aina paikan saadessaan.

Thomas Pöck: AHL- ja NHL-kokemusta omaava 31-vuotias puolustaja, on Itävallan takalinjojen "kuningas". On kiekollinen puolustaja, ja Vanekin kanssa vaarallinen yhdistelmä ylivoimalla.

Bernhard Starkbaum: Erinomaiset tilastot maalinsuulla Ruotsin Elitserienin MODO:ssa. Suomella on ollut tapana näitä "pikkumaita" vastaan tehdä vastustajan maalivahdista pelin ykköstähti. Starkbaum voi onnistuessaan tulla vielä pitkään leijonapelaajien painajaisuniin.

Arvioni lopputuloksesta:

Rutiini voitto nihkeän esityksen jälkeen 3-1,2. Itävalta on materiaaliltaan niin paljon heikompi, etten usko Suomen romahtavan samalla tavalla kuin Venäjä Ranskaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.